Oι σεφ αποκαλούν αυτή την συνταγή «Μεσογειακή» και δεν έχουν άδικο.
Υλικά:
500 γραμμάρια μακαρόνια ολικής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη, βασιλικό ξερό
1 κουταλιά μαύρες ελιές κομμένες
150 γραμμάρια φέτα, κομμένη
Αλάτι και πιπέρι
Παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο
Σε πολύ νερό βράστε τα μακαρόνια όσο χρόνο απαιτούν
Στο τηγάνι προσθέστε το κοτόπουλο και ροδίστε το 5 λεπτά, και περισσότερο αν χρειάζεται
Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τον βασιλικό και χαμηλώστε τη φωτιά
Αφήστε να σιγοβράσει για 5 με 7 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου
Προσθέστε τις ελιές
Το πιάτο είναι έτοιμο!
Σουρώστε τα μακαρόνια και προσθέστε τα στο τηγάνι
Τελική κίνηση η φέτα: Βάλτε την στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά
Μπόλικη παρμεζάνα από πάνω και φρέσκο βασιλικό αν έχετε