Κοτόπουλο με κουρκουμά και μπανάνα

Ιούνιος 06, 2015

Πιο εξωτικό δεν γίνεται! Ένα κοτόπουλο που μοσχοβολά Καραϊβική αλλά και Ινδία, που γίνεται και με τη μπανάνα που σκοπεύεις να πετάξεις γιατί έχει παραωριμάσει.

Υλικά:
2 φιλέτα από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μεγάλες μπουκιές
2 μπανάνες ώριμες, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία γάλα καρύδας
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά ή κάρι σκόνη
κόλιανδρο φρέσκο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μαζί με το κρεμμύδι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, το κάρυ ή τον κουρκουμά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα.
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε προσθέτετε και τη μπανάνα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο μαζί με λευκό ρύζι μπασμάτι.


olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot