Αυτό δεν είναι σαλάτα, είναι πλήρες γεύμα!
Υλικά:
500 γρ. νουντλς
30 γρ. ηλιέλαιο Sol
15 γρ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
65 γρ. ηλιόσποροι ψίχα
70 γρ. κουκουναρόσποροι
50 γρ. φυστίκια κάσιους
5 φρέσκα κρεμμύδια
200 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
120 γρ. καρύδια
50 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
50 γρ. αρακά βρασμένο
120 ml ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
60 ml ξύδι λευκό από ρύζι ή λευκό μπαλσάμικο
15ml σάλτσα σόγιας
50 γρ. λευκή ζάχαρη
15 ml χυμός από lime
Εκτέλεση:
Πριν κάνεις οτιδήποτε, προθέρμανε τον φούρνο στους 200ο C.
Πάρε τώρα ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε τα νούντλς, τους ηλιόσπορους, τους κουκουναρόσπορους, τα κάσιους και τα καρύδια μαζί με το σησαμέλαιο .
Στη συνέχεια ρίξε τα σε ένα τηγάνι και σόταρέ τα ελαφρά για 7-10 λεπτά, φροντίζοντας να τα ανακατεύεις που και που μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού κατεβάσεις το τηγάνι από τη φωτιά άφησε το λίγο να κρυώσει.
Σειρά έχει το κότοπουλο τώρα. Ρίξε του λίγο αλάτι και πιπέρι για νοστιμιά και βάλε το στο φούρνο να ψηθεί. Μόλις ετοιμαστεί κι αυτό βγάλε το έξω κι άστο να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ τώρα ανακάτεψε το μείγμα μαζί με τα νουντλς, τα φρέσκα κρεμμύδια, το κοτόπουλο και τον αρακά.
Για να φτιάξεις τη σος ανακάτεψε λίγο λάδι, ξύδι, ζάχαρη και χυμό από lime. Μετά, ρίξε την πάνω στη σαλάτα και ανακάτεψε λίγο ακόμα έτσι ώστε να απλωθεί η σος και να πάει παντού.
Η κινέζικη σαλάτα με νουντλς και ξηρούς καρπούς είναι έτοιμη! Αν θες, μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια να τη σερβίρεις.
cookoo.gr
Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο κάνε κλικ ΕΔΩ