Τρώγεται και σαν ορεκτικό και σαν κυρίως.
Υλικά:
2 μεγάλες τορτίγιες
75gr τριμμένο τυρί cheddar
1 στήθος κοτόπουλου
1 φρέσκια τομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό
λίγες μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
3 μεγάλα μανιτάρια ψιλοκομμένα
3-4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο άλτις απαλό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
Εκτέλεση:
Πάρε ένα μεγάλο τηγάνι και σώταρε το στήθος κοτόπουλου. Στη συνέχεια βγάλτο και κόψτο σε λεπτές μικρές φέτες.
Βάλε τώρα στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά και ρίψε μέσα την τορτίγια.
Με το μισό τριμμένο τυρί πασπάλισε τις φέτες κοτόπουλου, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τις ελιές, τα μανιτάρια και το μαρούλι.
Πασπάλισε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Με μία άλλη τορτίγια κάλυψε από πάνω, κλείσε με ένα καπάκι και άσε τη κεσαντίγια να ψηθεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια αναποδογύρισέ την προσεκτικά και άφησέ την να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά με σκαπασμένο καπάκι.
Η κεσαντίγια τώρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Βάλτην σε μια πιατέλα, κόψτην στα 4 και σέρβιρέ την με γκουακαμόλε και κόκκινη καυτερή σάλτσα!
cookoo.gr