Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Υλικά:
700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μουστάρδα Τσίλι & Πάπρικα Kalamata Papadimitriou
1 κ.γλ. μέλι
Πηγή: argiro.gr