Καλημέρα με Τραγανά Κρουασάν και μαρμελάδα

Νοέμβριος 13, 2014
Λένε ότι το πρωινό γεύμα έχει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας!
Αν βαρέθηκες τα κλασικά σφολιατοειδή, τα σάντουιτς και τα τοστ το πρωινό της Πέμπτης έχει Τραγανά Κρουασάν με μαρμελάδα!



Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ και τα χτυπημένα αυγά (αφήνουμε λίγο για να αλείψουμε το κρουασάν μας). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο τραπέζι και ζυμώνουμε γρήγορα για να αποκτήσουμε μια ομαλή μάζα. Την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
3. Τοποθετούμε τη κρύα ζύμη στο αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε, έτσι ώστε η ζύμη να έχει πάχος 5 mm. Κόβουμε σε τετράγωνα με πλευρά των 7-8 cm.
4. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σκληρή μαρμελάδα σε κάθε τετράγωνο της ζύμης (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κουταλιά του γλυκού τυρί cottaγρe ή ένα φρούτο αντί για μαρμελάδα).
5. Διπλώνουμε τις πλευρές της ζύμης με μαρμελάδα διαγώνια και κολλάμε τις πλευρές τους απαλά. Τοποθετούμε τα έτοιμα κρουασάν σε ένα επίπεδο δίσκο αλειμμένο με Βιτάμ.
6. Αλείφουμε το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό στα κρουασάν και πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη.Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 ° C.

Υλικα:
250γρ Βιτάμ κλασικό
4/5 ποτήρι ζάχαρη (200γρ)
2/5 ποτήρια αλεύρι (450γρ)
2 αυγά
σκληρή μαρμελάδα
χοντρή ζάχαρη για το πασπάλισμα
 
vitam.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot