Και ποιος δεν αγαπάει την σοκολάτα; εγώ προσωπικά λατρεύω την μαύρη αλλά εσείς που τρελαίνεστε για την άσπρη βουαλά...
Υλικά:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κρόκους
200γρ. ζάχαρη
120γρ λευκή κουβερτούρα
100γρ. βούτυρο
Μια πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
150γρ. κουβερτούρα γάλακτος
50γρ. κρέμα γάλακτος
Πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα.
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Μόλις ασπρίσει το μείγμα προσθέτουμε τη σοκολάτα, το αλεύρι και το αλάτι.
Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με την κουβερτούρα αλλά προσέχουμε να μην κόψει γι΄αυτό ανακατεύουμε απαλά.
Πάνω από το λεπτό μας κέικ βάζουμε την κρέμα σοκολάτας που φτιάξαμε.
Περιμένουμε να περάσει λίγη ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.
ipop.gr