Γλυκό από το Εστερέλ της Γαλλίας

Ιούνιος 28, 2014
Εκτέλεση:
1)Βάλε τη μαγιά σε ένα μπολ με 4 κουταλιές χλιαρό νερό, άφησέ τη για 6 λεπτά σκεπασμένη σε ζεστό μέρος και μετά ανακάτεψέ τη για να διαλυθεί.
2)Ωραία, μετά λιώσε το Bιτάμ σε μπαιν-μαρί και άλειψε με λίγο από το λιωμένο Βιτάμ
μια φόρμα κέικ 20 εκ. με τρύπα στη μέση. Επίσης, πασπάλισε με αλεύρι.
3)Μετά, χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και, όταν το μείγμα αφρατέψει, πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι, το υπόλοιπο Bιτάμ και τη μαγιά. Προς τι όλα αυτά; Για να ρίξεις το μείγμα στη φόρμα!
4)Ψήσε για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, μετά χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήσε το κέικ για άλλα 25 λεπτά. Ύστερα βγάλε το κέικ από τη φόρμα και άφησέ το να κρυώσει.
5)Και το σιρόπι; Έρχεται κι η σειρά του… Διάλυσε τη ζάχαρη σε 1½ φλιτζάνι νερό σε μικρή κατσαρόλα, βράσε για 10 λεπτά, απόσυρε από τη φωτιά και αρωμάτισε το σιρόπι με το λικέρ πορτοκαλιού.
6)Και φτάνουμε στο τέλος: Κόψε το κέικ στα δύο οριζόντια, ράντισε με το σιρόπι (εκτός από 3 κουταλιές που τις κρατάς), άλειψε το ένα κομμάτι με τη μαρμελάδα και τοποθέτησε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ.
7)Ωχ! Είναι και το γλάσο σοκολάτας! Λιώσε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί, πρόσθεσε το λικέρ και το σιρόπι που κράτησες, ανακάτεψε και περίχυσε το κέικ. Μόλις το γλυκό κρυώσει, το κόβεις και σε φέτες…
 
Υλικά:
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
230 γρ. ζάχαρη
230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού (Cointreau)
2 κουταλιές ξηρή μαγιά
150 γρ. Βιτάμ
180 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Μία πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
1½ φλιτζάνι νερό
100 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού (Cointreau)

Πηγή: cookoo.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot