Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι

Σεπτέμβριος 24, 2015

Αν σας αρέσει το άρωμά τους, μπορείτε να αρωματίσετε την πίτα με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Υλικά:
6 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι
3 αυγά
λιγή βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:
Ρίχνετε σε κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί κάπως προσθέτε τη ζάχαρη, τη βανίλια και στη συνέχεια το σιμιγδάλι. Αφήνετε στη φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σβολιάσει και κολλήσει το σιμιγδάλι, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (7'-10').
Αποσύρετε την κρέμα από το μάτι και μόλις κρυώσει προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και τη 1 κουταλιά βούτυρο. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν στην κρέμα και αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο (με τη 2η κουταλιά βούτυρο) ταψί με ψηλά τοιχώματα διαμ. 30 εκ.
Ψήνετε τη γαλατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-200° C για 45' περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια. Σερβίρεται σκέτη ή πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύα.

icookgreek.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot