Αυτή η βασιλόπιτα έχει άλλον αέρα και έτσι επιχειρούμε να φτιάξουμε μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής Βασιλόπιτας!
Υλικά:
1 Βιτάμ
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανιλέτες Alsa
4 κ. σ. καρυδόψυχα
4 κ. σ. αμυγδαλόψυχα
4 κ. σ. τριμμένη κουβερτούρα
4 κ. σ. σταφίδες ξανθές
4 κ. σ. ινδική καρύδα
1 γιαούρτι
1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
500 γρ. αλεύρι Φαρίνα
Εκτέλεση:
1)Για αρχή, χτύπα στο μίξερ το Βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά και συνέχισε να ανακατεύεις. Πρόσθεσε τώρα τις βανιλέτες Alsa και τα ξύσματα.
2)Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν. Στη συνέχεια χαμήλωσε τη ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε εναλλάξ το χυμο, το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταμάτα το μίξερ, ρίξε τους ξηρούς καρπούς και ανακάτεψέ τα.
3)Πάρε τώρα το μείγμα και βάλτο σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήσε στους 160οC βαθμούς για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα. H Βιεννέζικη βασιλόπιτα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!
cookoo.gr
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές πατήστε ΕΔΩ