Πάει καιρός από τότε που το είχαμε στο Πασχαλινό τραπέζι, γιατί να μην το ξαναβάλουμε;
Υλικά:
1 κιλό κρέας από αρνί (μπούτι)
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. αλεύρι
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
για τη σάλτσα
1 κ.σ. αλεύρι
3-4 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Για το κρέας:
1. Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά.
2. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μυτερό μαχαίρι και σε κάθε σχισμή βάζουμε μισή σκελίδα σκόρδο βουτηγμένη σε αλατοπίπερο.
3. Με το χυμό λεμονιού αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί και περιχύνουμε με το λάδι.
4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά και να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
5. Βγάζουμε το κρέας από το ταψί και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και διατηρούμε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ζεστές.
Για τη σάλτσα:
1. Ρίχνουμε στο ταψί που ψήθηκε το κρέας, το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθούν οι διάφοροι χυμοί του κρέατος, που έχουν πήξει.
2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σοταριστεί.
3. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του ταψιού, περασμένο από σουρωτήρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε σε σαλτσιέρα χωριστά από το κρέας.