Και το Πάσχα πέρασε αλλά επειδή φάγαμε πολύ το στομάχι άνοιξε και μας έπιασαν οι λιγούρες!
Υλικά:
150 γρ. τριμμένο Λογάδι Ήπειρος ή άλλο κίτρινο τυρί
500 γρ. γάλα εβαπορέ
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
3 κρόκοι αυγών
4 φέτες ζαμπόν
8 φέτες ψωμί του τοστ
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σπάζετε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά, προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το γάλα, λίγο αλάτι και τα χτυπάτε καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα.
Βάζετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει, βουτάτε τις 4 φέτες του ψωμιού πρώτα στο γάλα, μετά στο αβγό και τέλος τις ρίχνετε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα από τη μια, γυρίζετε να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά.
Τις βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και πασπαλίζετε αμέσως τις 2 από τις 4 αβγοφέτες με τριμμένο Λογάδι ΗΠΕΙΡΟΣ για να λιώσει. Προσθέτετε από μία φέτα ζαμπόν και σκεπάζετε με τις άλλες 2 αβγοφέτες.
Ετοιμάζετε και τις υπόλοιπες αβγοφέτες κατά τον ίδιο τρόπο, τα τοποθετείτε σε πιάτα και τα σερβίρετε αμέσως.
icookgreek.gr