Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Φεβρουάριος 07, 2017
Αυτή η χοιρινή τηγανιά, έχει τέτοια λαχταριστή μυρωδιά που σε προϊδεάζει κατάλληλα για την απίστευτη γεύση της.

Υλικά Συνταγής
800 γραμμ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
1 κ.γλ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη χοιρινή τηγανιά, βάζοντας σε ένα μπολ το κρέας. Το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10 λεπτά.

Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το ροδισμένο κρέας για τη χοιρινή τηγανιά.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.

Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρεύτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.
Εκτός από την κρασάτη, δοκιμάστε και την υπέροχη πρασοτηγανιά με χειμωνιάτικα λαχανικά, μήλο και κεφαλοτύρι.

argiro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot