Λαχταριστό και ανάλαφρο επιδόρπιο με δροσερό άρωμα λεμονιού, που φτιάχνετε πολύ γρήγορα με Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι και Garni. Ιδανικό για τα πασχαλινά τραπέζια.
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι γάλα
1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
Για τις κρέμες
1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
660ml γάλα (για το Άνθος Αραβοσίτου)
1 φάκελο 100γρ. Garni Βανίλια
200ml γάλα για το Garni
Διαδικασία
Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του, προσθέτοντας στο τέλος το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε και το Garni Βανίλιας ΓΙΩΤΗΣ, επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σπάζετε τα σαβαγιάρ σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το γάλα με το λικέρ και τα ραντίζετε.
Μοιράζετε μερικά σαβαγιάρ σε 6 ποτήρια. Από πάνω προσθέτετε λίγο Garni. Συνεχίζετε με μία ακόμη μικρή στρώση από σαβαγιάρ, μία στρώση Άνθος Αραβοσίτου και τελειώνετε με λίγο Garni και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.
Αφήνετε τα τράιφλ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
olivemagazine.gr