Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό και κρέμα γάλακτος

Αύγουστος 02, 2017

Υλικά

400 γραμμάρια ταλιατέλες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
αλάτι


Εκτέλεση

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια με απλά υλικάΣε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο και την πιπεριά.

Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.

Ρίξτε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot