Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες & 12 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Υλικά
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 στικ σέλερι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
-1 καρότο τριμμένο
-400 γρ. χοιρινό κρέας (όχι πολύ παχύ) κομμένο σαν κιμάς
-100 ml κρασί κόκκινο
-500 γρ. ντομάτα τριμμένη
-5-6 φύλλα φασκόμηλο
-500 γρ. σπαγγέτι
-80 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρέας με το μαχαίρι σαν κιμά ή ζητάμε από τον κρεοπώλη (αν είναι γνωστός μας) να το κόψει εκείνος. Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστεί και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα φύλλα του φασκόμηλου, αλάτι και πιπέρι. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό). Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τον κιμά και το τριμμένο τυρί.