Υλικά
16 γαρίδες μεγάλες
½ κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
200γρ. κεφαλοτύρι σε 4 κομμάτια
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του τυριού
λάδι για το τηγάνι
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι άφθονο
xΔιαδικασία
Καταρχάς, καθαρίζετε τις γαρίδες από τα τσόφλια κρατώντας το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράζετε την πλάτη τους με ένα μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι. Τις διατηρείτε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και αδειάζετε μέσα την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτετε και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα κρασοπότηρο νερό και αφήνετε το μίγμα να μαγειρευτεί περίπου για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.
Μοιράζετε τη σάλτσα σε τέσσερα σαγανάκια και μετά τις γαρίδες τη μια δίπλα στην άλλη, σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα σαγανάκια στο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά.
Όσο οι γαρίδες ψήνονται στο φούρνο ζεσταίνετε λάδι σε ένα σαγανάκι, βρέχετε το κεφαλοτύρι με νεράκι κάτω από τη βρύση, το αλευρώνετε με λίγο αλεύρι και τηγανίζετε τα κομμάτια μέχρι να γίνει ροδοκόκκινα.
Βγάζετε τις γαρίδες από το φούρνο, τις πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τοποθετείτε από πάνω το τηγανητό κεφαλοτύρι και πασπαλίζετε με την πάπρικα.
olicemagazine.gr