Ρολό κιμά γεμιστό με αβγά και πουρές λαχανικών

Μάρτιος 11, 2017

Υλικά για 8 άτομα

Προετοιμασία 15 + 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1½ ώρα

Υλικά
-800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-400 γρ. κιμά χοιρινό
-4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
-3 αβγά
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
-2 κουτ. σούπας κέτσαπ
-2 κουτ. σούπας Γούστερ σος
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-2 καρότα τριμμένα
-1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
-1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Για τη γεμιση
-4 αβγά βρασμένα σφιχτά
-200 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
Για τον πουρέ
-8 πατάτες μεσαίες σε κύβους
-2 καρότα σε ροδέλες
-2/5 φλιτζανιού αλεύρι
-200 γρ. σπανάκι
-1/2 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
-4 κουτ. σούπας βούτυρο
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και την καυτερή πιπεριά για 5-6 λεπτά. Ζυμώνουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα τσιγαρισμένα λαχανικά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Απλώνουμε σε λαδόκολα τον κιμά σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Βάζουμε τα αβγά στη μέση κατά μήκος και τα κυβάκια γραβιέρας γύρω γύρω. Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολας και κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες. Τοποθετούμε σε ταψάκι με μισό ποτήρι νερό και το κρασί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα. Ετοιμάζουμε τον πουρέ: Βράζουμε τις πατάτες και το καρότο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τσιγαρίζουμε το αλεύρι σε αντικολλητικό σκεύος με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να χρυσίσει. Αναμειγνύουμε καλά τις πατάτες και το καρότο σε μίξερ μαζί με το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.

thecookbook.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot