Ψευτοεκλέρ

Αύγουστος 09, 2017

Προετοιμασία: 30΄ Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά (για περίπου 12 κομμάτια)
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 πακέτο σαβαγιάρ
Διαδικασία

Φτιάχνουμε την κρέμα βράζοντας το άνθος αραβοσίτου σε όσο γάλα και με όση ζάχαρη προβλέπονται στη συσκευασία.

Οταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. από την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα. Βάζουμε 2-3 κουταλάκια κρέμας ανάμεσα σε 2 σαβαγιάρ.

Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και η κρέμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (150 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.

Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot