Παέγια αιγαιοπελαγίτικη

Οκτώβριος 14, 2016
Το εθνικό πιάτο των Ισπανών σε μια διαφορετική εκδοχή.

Υλικά

2 νεροπότηρο ρύζι καρολίνα
4 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
8 γαρίδες μεγάλες
½ κιλό καλαμαράκια
1 χταπόδι μικρό, βρασμένο
½ κιλό μύδια
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
1 κουτ. σούπας κουρκουμά (κιτρινόριζα)
1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, κοπανισμένους
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι στη φωτιά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα τα καλαμαράκια και το βρασμένο χταπόδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Τα ανακατεύετε για 10 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε μέσα και τα μύδια, κάνετε ένα ανακάτεμα και προσθέτετε τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο και το ρύζι. Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνετε.

Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία και μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού. Τις γαρίδες τις προσθέτετε 5 λεπτά πριν τελειώσετε το μαγείρεμα. Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι με το τηγάνι.

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot