Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό

Σεπτέμβριος 17, 2016
Μια εξαιρετική ομελέτα που ταιριάζει υπέροχα σε ένα ιδιαίτερο πρωινό αλλά σερβίρεται και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι.

Υλικά

5 αβγά
½ φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο
5-6 φέτες σολομό, καπνιστό
χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέτετε και τα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.

Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τη βγάζετε από το τηγάνι και την κόβετε στα τέσσερα.

Στο πιάτο, εναλλάσσετε τα κομμάτια της ομελέτας με τις φέτες του σολομού ανάμεσα, σχηματίζοντας ένα πυργάκι. Σε κάθε στρώση, προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot