Το κινέζικο φαγητό γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το πολύ καυτό τηγάνι αν δεν έχετε γουόκ και τα έτοιμα κομμένα υλικά στο πλάι σας έτσι ώστε να μαγειρευτεί πραγματικά στη στιγμή!
Υλικά:
1 πακέτο πλατιά noodles ρυζιού από την οικογενειακή συσκευασία
5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
2 πιπεριές κίτρινες σε λωρίδες
250γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες με το πράσινο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας γλυκόξινη σος
1 κουτ. σούπας fish σος
φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα noodles. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ακολουθώντας το χρόνο που δίνει το πακέτο τα αφήνετε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο καλά όσο να βγάζει καπνό. Ρίχνετε μέσα το λάδι και αμέσως τις πιπεριές. Σοτάρετε ανακατεύοντας για μισό λεπτό.
Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι απλά να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (σχεδόν άλλο μισό λεπτό).
Ρίχνετε μέσα και τη σόγια, τη fish και τη γλυκόξινη σος και ανακατεύετε. Προσθέτετε τέλος τα noodles και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.
Tip: Μην περιμένετε να δείτε τις πιπεριές να μαλακώσουν εντελώς μέχρι να ρίξετε τα υπόλοιπα υλικά. Μέχρι να σερβίρετε όλα τα υλικά θα έχουν ψηθεί όσο πρέπει.
olivemagazine.gr