Μηλοπιτάκια

Σεπτέμβριος 21, 2016

Τα αγαπημένα μας μηλοπιτάκια γίνονται και πουγκάκια και μάλιστα νηστίσιμα για να τα απολαμβάνουμε και την περίοδο της Σαρακοστής.

λικά

Για τη ζύμη

540γρ. αλεύρι μαλακό
200ml ηλιέλαιο
200ml κρασί λευκό (ρετσίνα)
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση

2 μήλα πράσινα ή κόκκινα αν προτιμάτε, καθαρισμένα
100γρ. καρύδια σπασμένα
90γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε τη ζύμη βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε με το χέρι (ή στο μίξερ με τον γάντζο), μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για 30 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (το βάρος τους αφού τα έχετε τρίψει θα πρέπει να είναι 150γρ.) και τα στύβετε πολύ καλά.

Βάζετε τα μήλα σε ένα μπολ, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Για να φτιάξετε τα μηλοπιτάκια χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50γρ. το καθένα και με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με το χέρι να ανοίγετε σε στρογγυλούς δίσκους. Προσθέτετε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού και κλείνετε σχηματίζοντας πουγκάκια. Αραδιάζετε τα πουγκάκια στο ταψί με το άνοιγμα από κάτω και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα, αν θέλετε.

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot