χΔιαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό χωρίς αλάτι που κοχλάζει βράζετε τα κομματάκια του μοσχαριού για 30 λεπτά περίπου.
Τα βγάζετε και τα σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε αμέσως τον κοπανισμένο γλυκάνισο και το πιπέρι.
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε και προσθέτετε το λευκό κρασί και ένα νεροπότηρο νερό. Μόλις πάρουν βράση σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Λίγα λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε το αλάτι.
Ψήνετε τις μελιτζάνες στους 220οC και με το γκριλ ανοιχτό αφού πρώτα τις έχετε τρυπήσει με ένα μαχαιράκι σε έξι επτά σημεία.
Μόλις ψηθούν και μαλακώσουν τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και κατόπιν τις ρίχνετε σε μια βαθιά σαλατιέρα και τις κόβετε με ένα μαχαίρι όσο μπορείτε σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύετε καλά και γρήγορα για να πολτοποιηθούν οι μελιτζάνες. Ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και το ρίχνετε μέσα στις μελιτζάνες. Προσθέτετε την παρμεζάνα, δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, αλατίζετε. Πασπαλίζετε και με μπόλικο πιπέρι.
Σερβίρετε τον πουρέ μελιτζάνας μαζί με μπόλικο λεμονάτο μοσχαράκι.
olivemagazine.gr/