Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: τουλάχιστον 5 ώρες
Υλικά (για 10 μερίδες)
1 κιλό κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. χυμός λεμονιού, καλά σουρωμένος
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά και, όταν το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Για πιο λείο αποτέλεσμα, χτυπάμε την κρέμα με το ραβδομπλέντερ. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για τουλάχιστον 5 ώρες.
Ο λεμονοχυμός και το καλό πάγωμα θα βοηθήσουν την κρέμα να πήξει. Σερβίρουμε την κρέμα κρύα (αν μείνει πολλή ώρα εκτός ψυγείου, θα ρευστοποιηθεί).