Συστατικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
Για τη μαρινάδα
400 γρ. γάλα καρύδας
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. αλάτι
Για το πανάρισμα
150 γρ. βρώμη σε σκόνη
2 αυγά μέτρια χτυπημένα
150 γρ. ινδοκάρυδο
½ κ.γ μπούκοβο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
mango sauce
ντοματίνια, κομμένα στη μέση
μαϊντανός
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα.
Αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον ή όλο το βράδυ.
Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το μπολ και τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
Για το πανάρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Θα χρειαστούμε 3 μπολ.
Στο πρώτο μπολ βάζουμε τη βρώμη, στο δεύτερο μπολ τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο μπολ αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο με το μπούκοβο και το αλάτι.
Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ με τη βρώμη. Τα γυρνάμε να κολλήσει η βρώμη πάνω τους.
Στη συνέχεια τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά με μία τρυπητή κουτάλα και τέλος, τα βουτάμε στο ινδοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε να πάει παντού το ινδοκάρυδο.
Αν υπάρχουν σημεία που δεν έχουν καλυφθεί καλά τότε ξαναπερνάμε από το αυγό και το ινδοκάρυδο.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστά με τη mango sauce, ντοματίνια κομμένα στη μέση και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.