Συστατικά
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
2 κ.σ. βούτυρο (1 κ.σ. + 1κ.σ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1κ.σ.)
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
100 ml λευκό κρασί
2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
30 ml μπράντυ
100 ml νερό
1 κύβο κοτόπουλο
150 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και λάιτ)
Για το σερβίρισμα
ρύζι μπασμάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι.
Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν.
Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ένα ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε με το μπράντυ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (αν είμαστε πιο έμπειροι μπορούμε να βάλουμε φωτιά στο μπράντι (να φλαμπάρουμε δηλαδή).
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
akispetretzikis.com