ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκύθια σε ροδέλες πάχους 7 χιλιοστών και τα αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για 2 ώρες στο ψυγείο ώστε να μαλακώσουν.
2Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης.
3Βγάζουμε τα κολοκύθια απο το ψυγείο, στραγγίζουμε απο το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
4Προθερμαίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
5Περνάμε τα στραγγισμένα κολοκύθια πρώτα απο ένα μπόλ με το σκέτο αλεύρι, τινάζουμε καλά να φύγει το περισότερο αλεύρι, έπειτα τα βουτάμε στο μείγμα με το κουρκούτι και εφόσον έχει ζεσταθεί το λάδι αρχίζουμε το τηγάνισμα.
6Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, τα βγάζουμε απο το λάδι και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζινας.
7Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και σερβίρουμε μαζί με τα τηγανητά κολοκύθια.
ΥΛΙΚΑ
5 τμχ. κολοκύθια
300 γρ. αλεύρι
Για τη ζύμη:
140 αλευρι γ.ο.χ.
140 ml νερό
1 αυγό
Αλάτι
Για τη σως γιαουρτιού:
1 lime, χυμό & ξύσμα
400 γρ γιαούρτι
Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
giorgostsoulis.com