Κέικ σοκολάτας που γίνεται σε 5', πολύ οικονομικό, με τέλεια υφή και σιρόπι σοκολάτας. Απλά μαγικό!
Υλικά Συνταγής
1¼ φλ. αλεύρι
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1 + 1/3 φλ. βραστό νερό
1 βανίλια
Εκτέλεση
Για το σιροπιαστό κέικ σοκολάτα, σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Αν σας άρεσε το Κέικ σοκολάτα σιροπιαστό, θα λατρέψετε και την παρακάτω σοκολατένια συνταγή.
argiro.gr