Αυτό το κέικ κρουασάν με κομμάτια σοκολάτας, είναι και νόστιμο και λαχταριστό! Τα έχει όλα και ...τα σπάει στη γεύση
Υλικά Συνταγής
600 γραμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμ. λικέρ Baileys (προαιρετικά)
3 μεγάλα αυγά
100 γραμ. ζάχαρη
8 ψημένα μίνι κρουασάν βουτύρου
150 γραμ. σταγόνες ή κομμάτια σοκολάτας
3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
Για το κέικ κρουασάν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Στρώνουμε λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λικέρ (προαιρετικά) και την κρέμα. Τα χτυπάμε με σύρμα.
Κόβουμε τα κρουασάν (αν είναι μπαγιάτικα είναι ακόμα καλύτερα για αυτή τη συνταγή) σε λεπτές φέτες 1 εκ. Τα ρίχνουμε στην κρέμα και τα αφήνουμε να ρουφήξουν καλά.
Βάζουμε τα μισά μουλιασμένα κρουασάν στην έτοιμη φόρμα. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε από λίγη πραλίνα στην επιφάνεια. Κάνουμε μια στρώση τα υπόλοιπα κρουασάν και περιχύνουμε με όση κρέμα έχει περισσέψει.
Ψήνουμε για περίπου 45′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και όταν αγγίζουμε την επιφάνεια να μη νιώθουμε ότι τρέμει άψητη κρέμα από κάτω.
Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα, αλλιώς θα διαλυθεί. Αφού κρυώσει, το ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε ισομοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα που τα έχουμε βουτυρωμένα καλά πριν. Αν φτιάξουμε ατομικά ψήνουμε 15′ -20′, όχι παραπάνω.
Βρείτε περισσότερες συνταγές για λαχταριστά κέικ που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει και απολαύστε τες παρέα με την οικογένειά σας!
www.argiro.gr