Διαδικασία
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά για 10 λεπτά. Με τον γάντζο ζυμώματος, στο μίξερ ή με το χέρι, προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι με το νισεστέ, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ελαστική και μαλακή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Στο μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση: Θρυμματίζετε το ανθότυρο με πιρούνι και ανακατεύετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δώδεκα κομμάτια. Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγετε σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 10εκ. περίπου. Παίρνετε με το κουτάλι γέμιση και την τοποθετείτε κατά μήκος της λωρίδας ζύμης. Τυλίγετε σε ρολό, πιέζετε να κολλήσει το φύλλο και το κλείνετε σαν κουλούρι.
Πιέζετε με τον πλάστη τα κατιμέρια ώστε να πλατύνουν και τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέσα σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι, σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το σιρόπι πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρό και περιχύνετε τα κατιμέρια. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb
Tips
Το χτύπημα τον αβγών της γέμισης για αρκετή ώρα είναι απαραίτητο, για να μη μυρίζουν τα κατιμέρια αβγό.