Φύλλο κρούστας με πικάντικο κιμά και σάλτσα γιαούρτι

Μάιος 16, 2017

Υλικά για 30 κομμάτια
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά
-250 γρ. φύλλο κρούστας
-250 γρ. κιμά
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο ξερό τριμμένο
-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
-1 ξυλαράκι κανέλας
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το κύμινο, το κόλιαντρο, το μπούκοβο και την κανέλα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά για 10 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5-6 λεπτά για να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγό, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τα φύλλα σε ομοιόμορφες λωρίδες (5 εκ.), βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας και διπλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να σχηματίσουμε μικρά τρίγωνα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αραιώνουμε με 2-3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

thecookbook.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot