Φοντάν σοκολάτας

Σεπτέμβριος 07, 2016
Ένα απόλυτα σοκολατένιο γλυκάκι που θα λατρέψετε. Μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο, όμως όσο είναι ζεστό είναι ακόμη καλύτερο. Μην διστάσετε να το συνοδέψετε και με μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας.

Υλικά

80γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
75γρ. βούτυρο αγελάδος
3 αβγά
75γρ. ζάχαρη
30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε 4 πυρίμαχα ατομικά σκεύη.

Σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα. Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα στα πυρίμαχα μπολάκια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.

Μπορείτε να απολαύσετε το φοντάν είτε ζεστό είτε κρύο, συνοδεύοντάς το με παγωτό και γαρνίροντας το με φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας.

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot