Το club sandwich στη θαλασσινή εκδοχή του, είναι ιδανικό σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή για ελαφρύ βραδινό παρέα με μία πράσινη σαλάτα, ενώ μπορείτε να το σερβίρετε και ως μεζεδάκι σε πάρτι. Στα συν ότι ετοιμάζεται πραγματικά σε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγιγμένες
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
8 μεγάλα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
8 φέτες ψωμί για τοστ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τον τόνο με τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τέσσερις φέτες ψωμί για τοστ στον πάγκο της κουζίνας, βάζετε από δύο φύλλα βασιλικού και ισομοιράζετε το μίγμα του τόνου. Καλύπτετε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, πιέζοντας λίγο με την παλάμη σας για να κολλήσουν.
Κόβετε σε μεγάλα τρίγωνα και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά
olivemagazine.gr