Η Caipirinha (Καϊπιρίνια) μάλλον είναι το νέο μοχίτο, οπότε αξίζει να την γνωρίσεις λίγο καλύτερα. Ειδικά αν μπορείς να φτιάξεις τη δική σου εκδοχή με καρπούζι.
Τεχνικά η Caipirinha είναι από τη Βραζιλία, όχι την Κούβα, αλλά έχει ένα παρόμοιο γευστικό προφίλ με το μοχίτο. Στο μοχίτο χρησιμοποιούμε δυόσμο, λάιμ και ζάχαρη ενώ η Caipirinha δεν έχει δυόσμο.
Και αντί για ρούμι, περιέχει ένα λικέρ που ονομάζεται κασάσα και είναι απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο.
Τα καλά νέα είναι ότι η κασάσα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής αυτές τις ημέρες και μπορείς να την βρεις σε κάποια κάβα σε οικονομική τιμή.
Απόλαυσε τη συνταγή που ακολουθεί αυτές τις καυτές μέρες και θα νιώσεις απόλυτη δροσιά, ενυδατώνοντας παράλληλα το σώμα σου.
Caipirinha με καρπούζι
Μερίδες: 2
Χρόνος: 5 λεπτά
Υλικά:
1 φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους
1/2 λάιμ, κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 σφηνάκια Cachaça
Θρυμματισμένος πάγος
Εκτέλεση:
1. Βάλε τους κύβους καρπουζιού σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να πολτοποιηθούν.
2. Βάλε το λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα σέικερ και ανακάτεψε.
3. Πρόσθεσε τον πουρέ καρπουζιού, την κασάσα και τον τριμμένο πάγο στο σέικερ και ανακίνησε καλά.
4. Ρίξε το ποτό σε παγωμένα ποτήρια, γαρνίρισε με λάιμ και σέρβιρε.
Θερμιδική ανάλυση για ένα κοκτέιλ: 283 θερμίδες, 0 g λιπαρά, 0 g κορεσμένα λιπαρά, 39 g υδατάνθρακες, 0 g φυτικές ίνες, 0 g πρωτεΐνη. 2% σίδηρος, 1% βιταμίνη A, 13% βιταμίνη C.
shape.gr