Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κανελάδα (Κως)

Μάιος 30, 2018
Φανταστικό υγιεινό ρόφημα από κανέλα που δοκίμασα στην Κω. Ευχαριστώ πολύ τη Γεωργία Βαβίθη από το Μυλοτόπι στον Κέφαλο της Κω, που μοιράστηκε την παραδοσιακή συνταγή για κανελάδα
Υλικά Συνταγής
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ λίτρο νερό
5 ξύλα κανέλας
15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.
Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου. Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό). Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε νερό ανθρακούχο. Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο για μια δροσερή απόλαυση.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot