Συστατικά
250 γρ. μπισκότα με γέμιση
225 γρ. σφολιάτας
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
λιωμένο βούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Ανοίγουμε με προσοχή τα μπισκότα μας και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ κρατάμε την κρέμα και σε ένα άλλο μπολ τα μπισκότα.
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης.
Ρίχνουμε τα μισά τριμμένα μπισκότα στο μπολ με την κρέμα και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα στον πάγκο εργασίας και τα απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να φτάσουν στο μήκος της σφολιάτας.
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και με ένα πινέλο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Ακουμπάμε τη σφολιάτα στα τριμμένα μπισκότα από την πλευρά που έχουμε αλείψει το αυγό.
Αφαιρούμε την μεμβράνη και περνάμε το φύλλο μας απαλά με έναν πλάστη.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 τετράγωνα. Σε κάθε τετράγωνο κόβουμε με ένα μαχαίρι κάθε γωνία 2 εκ. προς το κέντρο.
Βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση στο κέντρο του τετραγώνου.
Πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο κάθε τετράγωνο.
Παίρνουμε μία άκρη από κάθε γωνία της σφολιάτας και διπλώνουμε προς το κέντρο. Έτσι θα δημιουργηθεί ένας «Ανεμόμυλος».
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί 20x30 και βάζουμε τους ανεμόμυλους.
Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα μπισκότου που έχουν περισσέψει στον πάγκο εργασίας μας.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
akispetretzikis.com