Σαμαράς: «Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού, ανατροπές παντού»

Ιανουάριος 10, 2015

Φορολογικές μειώσεις, σταδιακά και μεθοδευμένα, με ορίζοντα ορισμένων ετών και χωρίς να δημιουργούν τα ελλείμματα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το Σάββατο το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τους τέσσερις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ:
Πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο, όχι σοβιετικού τύπου, όπου παρουσιάζεται με ακρίβεια πώς μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.
Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα φέρει ανταγωνιστικότητα παντού
Φορολογικές μειώσεις, σταδιακά και μεθοδευμένα, με ορίζοντα ορισμένων ετών και χωρίς να δημιουργούν ελλείμματα.
Δίκαιο κοινωνικό κράτος για τη στήριξη των αδύναμων που δεν θα λεηλατεί τα Ταμεία, με πρόβλεψη για προνοιακά επιδόματα εκεί που πραγματικά χρειάζονται.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς συνόψισε το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λέξεις «τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού, ανατροπές παντού».

Ασκώντας κριτική στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χτυπώντας παράλληλα και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία, κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. Μας υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το ‘λεφτά υπάρχουν’. Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο» δήλωσε ο κ.Σαμαράς.

«Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης» είπε και συνόψισε λέγοντας:

«Κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς, που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.
» Ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά.

» Τρίτον ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος».
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των συντάξεων για τους 40άρηδες, σημείωσε πως το ποσοστό των νέων συνταξιούχων, κάτω από τα 62, είναι 76% για το Δημόσιο και αυτό δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα, προαναγγέλοντας πως σταδιακά θα μειωθούν αυτά τα φαινόμενα.

Υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα, λέγοντας πως τώρα που η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη, είναι ώρα για αυξήσεις, αλλά λογικές.

Για τον συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε πως θα γίνουν αλλαγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “θα υπάρξουν αναταράξεις, αλλά δεν με νοιάζει”. Σχετικά με τις αλλαγές στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δήμο που δεν κατονόμασε, όπου από τους 160 εργαζόμενους, οι 90 ήταν τμηματάρχες.

Μόνο από τους επτά ηγετικούς κλάδους της οικονομίας της χώρας η Ελλάδα θα αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 54 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει 770.000 νέες θέσεις εργασίας ως το 2021, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο, κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι αναμένεται ανά κλάδο να υπάρξουν τα εξής οφέλη στο ΑΕΠ και την απασχόληση ανά κλάδο το διάστημα 2015-2021:
-Τουρισμός: 16,5 δισ. ευρώ και 225.000 νέες θέσεις εργασίας
-Αγροτική Ανάπτυξη: 13 δισ. ευρώ και 315.000 νέες θέσεις εργασίας
-Ενέργεια, Περιβαλλοντικές υπηρεσίες, ΑΠΕ, Διαχείριση Υδάτων, Διαχείριση αποβλήτων (χωρίς τα έσοδα από τον αγωγό TAP και την εξόρυξη υδρογονανθράκων): 9,5 δισ. ευρώ και 40.000 νέες θέσεις εργασίας
-Ναυτιλία: 8,5 δισ. ευρώ και 70.000 νέες θέσεις εργασίας
-Διακομιστικό εμπόριο, Logistics: 2,5 δισ. ευρώ και 65.000 νέες θέσεις εργασίας
-Ερευνα και τεχνολογία: 2 δισ. ευρώ και 50.000 νέες θέσεις εργασίας
-Φάρμακα: 2 δισ. ευρώ και 25.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ετσι, θα έχουμε ξεπεράσει τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν η οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα, είπε ο κ.Σαμαράς.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι η πραγματική εικόνα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακή, καθώς εκτός των επτά ηγετικών κλάδων στην ελληνική οικονομία υπάρχουν πολλοί δυναμικοί τομείς, όπως το εμπόριο και οι υπηρεσίες, οι κατασκευές, οι ιατρικές υπηρεσίες, τα μεταλλικά υλικά και τα δομικά υλικά κτλ.

Στήνουν παγίδα παρόμοια με το «λεφτά υπάρχουν»
«Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία, κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. ΜΑς υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το “λεφτά υπάρχουν”. Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο», είπεο κ.Σαμαράς.

«Θα πω την αλήθεια για το που βρισκόμασταν» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνόψισε λέγοντας:
κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.
ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά


τρίτον ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος.

Με πληροφορίες από το ΒΗΜΑ και Εθνος

 
Πηγή:

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot