Την ίδρυση πολιτικού φορέα εξήγγειλε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με στόχο να ανατραπούν τα μνημόνια.
Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η κυρία Κωνσταντοπούλου επιβεβαίωσε τη σχετική φημολογία που υπήρχε σχετικά με τη δημιουργία νέου κόμματος λέγοντας «Βεβαίως θα πάρω πολιτικές πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω και όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς - εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας, όπως εκφραστής του οποίου διεκδικεί να είναι ο κ. Μητσοτσάκης, ο κ. Θεοδωράκης, η κυρία Γεννηματά. Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για την ανατροπή αυτού του καθεστώτος».
Μάλιστα, ερωτηθείσα αν θα είναι αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι ήδη βρίσκεται απέναντι από τον πρωθυπουργό «Σήμερα, είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και αυτό το οποίο εμφάνισε. Είμαι αντίπαλός του, το λέω και υφίσταμαι φυσικά τις συνέπειες αυτού μέχρι και τις γελοίες διώξεις εκ μέρους του ΠτΒ του κ. Βούτση για όλο το έργο που κάνει η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου χρέους».
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πριν την εκλογή του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρή λέγοντας: «Δεν το υποθέτω ως θεωρία. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε επίσης ότι πιστεύει πως «ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να μην υπάρχει σχέδιο Β΄ για να εμφανιστεί ως αντικειμενική ανάγκη η σύμπραξη στον όλεθρο, η λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».
Αναφέρθηκε δε στο παρασκήνιο μετά την αποδοχή της πρότασης των δανειστών αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Βαρουφάκη και του κ. Δραγασάκη.
«Άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη να λέει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι παντελώς στερούμενο ερείσματος και δε θα έπρεπε ποτέ να έχει εκπονηθεί. Όταν ζήτησα εξηγήσεις για αυτό από τον υπεύθυνο του προγράμματος τον κ. Δραγασάκη, εξήλθε της αιθούσης και δεν επανήλθε ποτέ».
Αποκάλυψε ακόμη ότι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος «ήταν πένθιμο».