Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 Λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 1/5
Πιάτο: Επιδόρπιο-Γλυκό
 
ΥΛΙΚΑ
Σουσάμι 250γρ.
Φουντούκι 50γρ.
Ζάχαρη μαύρη 120γρ.
Μέλι 40γρ.
Γαρύφαλλο τριμμ. 1 πρέζα
Πορτοκάλι ξύσμα 1τμχ.
Νερό 1κ.γ.
 
ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1.Ρίχνω το σουσάμι στο τηγάνι
2.Ρίχνω το φουντούκι
3.Ψήνω εως να ροδίσουν
4.Οταν ψηθούν καλα το σουσάμι και το φουντούκι προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά
5.Ανακατεύω καλά
6.Προσθέτω το μέλι
7.Ανακατεύω εως να παει το μέλι σε ολο το μίγμα
8.Το βάζω σε ενα τσέρκι εως οτου ειναι ζεστό και δινω τη φόρμα πατώντας με ενα βαρύ αντικείμενο
9.Κρυώνει και το κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος
 
TIPS
1.Δεν αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και του δινουμε αμέσως το σχήμα που επιθυμούμε.
2.Ψήνουμε καλά το σουσάμι και το φουντούκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να βγάλουν το άρωμα τους.
3.Το φυλάσουμε μακριά απο υγρασία.
 
Σκεύη και εργαλεία που θα χρειαστώ απο το AgaPo Kuzina:
Τηγάνι αντικολητικό - κουτάλα σιλικόνης ή ξυλινη - τσέρκια σε διάφορα σχήματα - Μαχαίρι και ενα μπάτη για να πατήσω το παστέλι.