Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 Λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 2/3
Πιάτο: Ορεκτικό
 
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι 1/2 κιλό
Αλάτι 1κ.γ.
Νερό 200μλ
Ελαιόλαδο 100μλ
Ξύδι απλό 1κ.σ.
Για τη γέμιση
Κρεμμύδια ξερά 3 μέτρια
Ελαιόλαδο 50μλ
Ζωμό βοδινού 150μλ
Αλάτι 10γρ
Πιπέρι κόκκους 2γρ
Δαφνόφυλλα 2τμχ
Κανέλα ξύλο 1τμχ
Κρασί κόκκινο 50μλ
Κρόκο αυγού για το άλειμμα και σουσάμι
 
ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1.Βάζω το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μίξερ
2.Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο
3.Για να φτιάξω τη γέμιση, τοποθετώ τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι και ψήνω έως να μαραθούν και εξατμιστούν τα υγρά τους.
4.Ρίχνω το ελαιόλαδο για τη γέμιση και τσιγαρίζω το κρεμμύδι.
5.Ρίχνω το κόκκινο κρασί.
6.Ρίχνω τα μπαχαρικά.
7.Ρίχνω το ζωμό του κρέατος.
8.Αφήνω να βράσει και να δέσει το μίγμα για 5 λεπτά.
9.Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.
10.Ανοίγω τη ζύμη και κόβω με ένα τσέρκι σε στρογγυλά κομμάτια.
11.Γεμίζω τα πιτάκια και με ένα πιρούνι πατάω ελαφρά για να κλείσει το πιτάκι.
12.Αλείφω το κάθε πιτάκι με κρόκο αυγού με ένα πινέλο σιλικόνης και ρίχνω από πάνω το σουσάμι.
13.Ψήνω για 15’ στους 170 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο.
 
TIPS
1.Αφήνω το κρασί να εξατμιστεί εντελώς.
2.Δε ψήνω το κρεμμύδι να λιώσει.
3.Σερβίρω τα κρεμμυδοπιτάκια ζεστά.
 
Από το κατάστημα AgaPo Kuzina θα χρειαστώ:
Τηγάνι αντικολητικό, Σπάτουλα σιλικόνης, Πινέλο σιλικόνης, Μίξερ, Τσέρκι στρογγυλό, Πλάστη, Πιρουνάκι, Ταψάκι, Λαδόχαρτο