Συνεχίζει να μεγαλώνει το δίκτυο υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes προσθέτοντας το υδατοδρόμιο στη Θάσο, με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου έβαλε ως στόχο την διασύνδεση της Θάσου με υδροπλάνα έτσι ώστε να διαδραματίσουν πρωταρχικό ρόλο στην νέα αυτή δραστηριότητα που δημιουργείται και στην Βόρεια Ελλάδα. Ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Θάσου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/Hellenic Seaplanes S.A. αυξάνοντας έτσι σε αριθμό τα υδατοδρόμια στο Εθνικό δίκτυο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμαρχος της Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε: «Η λειτουργία του υδατοδρομίου στο νησί μας, αποτελεί μια νέα επιλογή στη σύνδεση μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές. Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς, πάντα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, με σκοπό να ολοκληρωθεί η επενδυτική προσπάθεια το συντομότερο δυνατό».
Στη Θάσο βρέθηκε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Δημήτρης Καπόλλας και μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ είπε ότι στην Βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν αρκετά υδατοδρόμια από την εταιρεία και πολύ σύντομα τα υδροπλάνα θα πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις, περιηγητικές, ναυλωμένες, μεταφορές σε θέρετρα, μεταφορές φορτίων αλλά και αεροδιακομιδές ασθενών. Ο κ. Καπόλλας αναφέρθηκε επίσης στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η Θάσος από το δίκτυο υδατοδρομίων.
Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών αδειοδότησης και κατασκευής του υδατοδρομίου Θάσου ο Διευθυντής Βορείου Ελλάδας κ. Λουμπούτης Κωνσταντίνος ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης το συντομότερο δυνατό για να λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο και αναμένει από τις υπηρεσίες των Υπουργείων να προωθήσουν τα υδατοδρόμια με την σήμανση της γρήγορης αδειοδότησης: «Ασφαλώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ενός δικτύου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και πιστεύουμε σύντομα θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».
Όπως ανακοινώθηκε εδώ και καιρό αναμένεται το νέο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων όπου επιβεβαιώνει και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα επενδυτική δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία. Το νέο σχέδιο νόμου αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων και όπως είπε και η ηγεσία του υπουργείου θα συμβάλει στην βελτίωση των διαδικασιών για την δημιουργία υδατοδρομίων καθώς και εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε: «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς σε όλη την επικράτεια το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές διατηρούν αποστάσεις και επιφυλάξεις την τελευταία περίοδο από την Ελλάδα, και παρά το ότι οι επενδυτικές συμφωνίες έχουν παγώσει, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις διαδικασίες ανάπτυξης του δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας.
Μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι Το δίκτυο υδατοδρομίων έχει ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ.
Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο. Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.