7 Δωδεκανήσιοι (ένας κάτοικος Κω) σε υπόθεση «μαμούθ» με όπλα και ναρκωτικά

Οκτώβριος 24, 2017
24 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 6 κάτοικοι της Καλύμνου και ένας κάτοικος της Κω, θα καθίσουν την 8η Νοεμβρίου 2017 στο εδώλιο του Β’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, ως εμπλεκόμενοι σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα, ηγετικά στελέχη της οποίας ήλεγχαν τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών από τις φυλακές.

Στην υπόθεση κατηγορούμενος είναι και o Αλβανός κατάδικος R. G. του I. που ενεπλάκη κατ’ επανάληψη σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών σε Ρόδο και Κω και που φέρεται να διηύθυνε κυκλώματα μέσα από τις φυλακές.
H δικογραφία σε βάρος τους σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης μετά από οργανωμένη επιχείρηση στη συμπρωτεύουσα, στην Αθήνα και στην Κάλυμνο.
Το νησί της Καλύµνου ήταν, σύµφωνα µε την ΕΛ.ΑΣ., ο τελικός προορισµός µεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, που έµπαιναν από την Αλβανία στην Ελλάδα κάτω από τις… εντολές τριών κρατουµένων στις φυλακές της Αλικαρνασσού!
Στην υπόθεση, που εξιχνιάστηκε μετά από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μεταξύ φυλακισμένων, είχε προκύψει η εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών 136 ατόμων!!
Τα στοιχεία των περισσοτέρων δεν έχουν διακριβωθεί, υπάρχουν όμως οι αριθμοί των κινητών τους τηλεφώνων και τα αρχικά ή τα κωδικοποιημένα ονόματά τους.
Στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται και Καλύμνιοι τα στοιχεία των οποίων δεν εξακριβώθηκαν και συγκεκριμένα ένας άγνωστος άνδρας με το όνομα «ΘΩΜΑΣ», κάτοικος Καλύμνου, αγνώστων λοιπών στοιχείων μια γυναίκα ονόματι «ΤΟΥΛΑ», αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας άνδρας ονόματι «ΣΑΒΒΑΣ» αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας άνδρας ονόματι «ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ» αγνώστων λοιπών στοιχείων και Γ. Σ. αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Επιπλέον με την ίδια δικογραφία κατηγορείται ένας ο Δ. Π., κάτοικος Κω, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Σημειώνεται ότι 131 κατηγορούμενοι φέρονται να έκαναν χρήση καρτοκινητών τηλεφώνων που είχαν εκδοθεί επ΄ονόματι αλλοδαπών, κυρίως Πακιστανών.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Στις αρχές Απριλίου του έτους 2013 περιήλθαν στους αστυνομικούς της υπηρεσίας οργανωμένου εγκλήματος Θεσσαλονίκης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δύο έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού και ένας 53χρονος έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στην πώληση όπλων και ναρκωτικών ουσιών.
Τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση ο πρώτος, ο οποίος ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συγκεκριμένα μετά την παρέλευση διμήνου, ελάμβανε συνήθως δεκαήμερη άδεια από την φυλακή.
Εγινε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων κι από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.
Σημειώνεται ότι από την όλη επεξεργασία του υλικού των ακροάσεων συντάχθηκαν 2.454 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και απομαγνητογραφηθέντα γραπτά μηνύματα και από την ανάγνωση και συσχέτισή τους διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις που τέλεσαν ή σχεδίαζαν να τελέσουν οι κατηγορούμενοι.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Π. Γ., ο οποίος απολαμβάνει της εκτίμησης των συγκρατουμένων του στις δικαστικές φυλακές και διατηρεί ηγετική θέση σε αυτές, ενώθηκε με τον Κ. Κ., ο οποίος δραστηριοποιείται στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους μέσω της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Προς εξυπηρέτηση του σκοπού τους, στρατολόγησαν και τον Καλύμνιο Π. Χ. επίσης έγκλειστο στις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών στο νησί της Καλύμνου. Για τον λόγο αυτό, οι δύο συνδιευθύνοντες την οργάνωση πήραν υπό την προστασία τους τον Καλύμνιο και «κανόνισαν» αυτός να διαμένει στο ίδιο με αυτούς κελί, με σκοπό να μπορούν απρόσκοπτα να συντονίζουν την δράση της οργάνωσης. Το ρόλο του προμηθευτή με ναρκωτικές ουσίες, και δη ηρωίνη, στην αναφερόμενη οργάνωση φέρεται να έχει ένας υπήκοος Αλβανίας με το όνομα «Λάντι», που φαίνεται να διαβιεί στην περιοχή της Χαλκίδας.
Φέρεται να προετοίμαζε την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που του ζητείται, έναντι ποσού που κυμαίνεται από 8.500 ευρώ έως 9.500 ευρώ ανά κιλό, ανάλογα με την ποιότητα που του ζητείται.
Την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από τον προμηθευτή, έως το νησί της Καλύμνου φέρεται να ανελάμβανε να διεκπεραιώσει ο Μ. Β., ο οποίος συνομιλεί και λαμβάνει εντολές-οδηγίες από τον συνδιευθύνοντος την οργάνωση Κ..
Επιπλέον, από την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, είχε προκύψει και συμμετοχή του Π. Ν., αδελφού του συνδιευθύνοντα Π. Γ., στην μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα στην Κάλυμνο στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης.
Στην συνέχεια και με την άφιξη των ναρκωτικών ουσιών στο νησί, αυτές φέρεται ότι παραλαμβάνονται, πάντα καθ’ υπόδειξη του Π. Χ., από τον Ν. Μ. και από τον Θ. Γ.. Ρόλος τους είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, να παραλαμβάνουν τις ναρκωτικές ουσίες οι οποίες μεταφέρονται σε συμπαγή μορφή (βράχου), να τις αποκρύπτουν στο σύνολό τους σε κατάλληλα μέρη (καβάτζες) ώστε να μην είναι δυνατό να εντοπιστούν από τις Διωκτικές Αρχές, και περιοδικά και κατόπιν ενημέρωσης από τον Π. Χ. να αποσπούν μικρότερες ποσότητες από το βράχο, ποσότητες συνήθως βάρους 30 γραμμαρίων, τις οποίες εκ νέου αποκρύπτουν σε προσυνεννοημένες με τους παραλήπτες «καβάτζες», έτσι ώστε σε περίπτωση εντοπισμού της μικρότερης ποσότητας να μην βρεθεί και κατασχεθεί ολόκληρη η κατεχόμενη ποσότητα ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είχε προκύψει ότι Ν. Μ. είχε έλθει σε αντιπαράθεση με την οργάνωση και συγκεκριμένα με τον Π. Χ. και να σταμάτησε την δράση του την 14η Ιουνίου 2013, οπότε και αναλαμβάνει τον αναβαθμισμένο ρόλο του ο Θ. Γ..
Μετά την κατάτμηση και απόκρυψη της ποσότητας ναρκωτικών ουσιών που θα διακινηθεί άμεσα, η εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει έτερο μέλος της και συγκεκριμένα τον Καλύμνιο Σ. Χ., αδελφό του Π. Χ., προκειμένου να διαμοιράσει αυτή την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στους διανομείς. Φέρονται να χρησιμοποιούν τους Δ. Θ., Π. Ε., Θ., Σ. και Κ., προκειμένου αυτοί να τα συλλέξουν και να τα μεταφέρουν στην οικία του. Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί τα δύο ηγετικά στελέχη της σπείρας για κάθε κιλό ηρωίνης που μεταφέρεται στην Κάλυμνο λαμβάνουν αμοιβή 16.500 ευρώ. Ο αμοιβή του μεταφορέα της ηρωίνης στην Κάλυμνο καλύπτεται από τα έσοδα που προκύπτουν από την πώληση της ηρωίνης στο νησί, η οποία πωλείται προς 30 ευρώ ανά γραμμάριο. Οπως είχε προκύψει από στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. από το Μάιο µέχρι και τον Ιούλιο του 2013 «έφτασαν» στο συγκεκριµένο νησί περίπου 3,2 κιλά ηρωίνης.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κάλυµνο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.282 γραµµάρια ηρωίνης, 750 γραµµάρια ινδικής κάνναβης, ποσότητα µεθαδόνης 60 γραµµαρίων, 116 ναρκωτικά χάπια, άγνωστη κρυσταλλική σκόνη βάρους 7,9 γραµµαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, µία καραµπίνα και 35 φυσίγγια, τέσσερα σπρέι δακρυγόνου, τρεις συσκευασίες µε πυρίτιδα των 994 γραµµαρίων, µία σιδερογροθιά, 37 πυροκροτητές, 16 βραδύκαυστα φυτίλια και το χρηµατικό ποσό των 7.920 ευρώ.
Πηγή:www.dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot