Ξεσηκωμός στη Μακεδονία για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ιανουάριος 18, 2019

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής απηύθυναν τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου
Κορυφώνεται ο «πυρετός» προετοιμασίας στη Βόρεια Ελλάδα εν όψει του κυριακάτικου συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος.

Σε διάφορες περιοχές της χώρας οργανώνεται μετακίνηση με λεωφορεία του κόσμου που επιθυμεί να συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών, κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής απηύθυναν τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου. Το μήνυμά της έστειλε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. «Θα έπρεπε να τρομάζουμε με την κατακύρωση της συμφωνίας. Την Κυριακή δεν θα είναι κανένα φασιστικό στοιχείο στο συλλαλητήριο. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο μας», τόνισε.

Στο μεταξύ, την αντίθεσή της στη συμφωνία για το Σκοπιανό εξέφρασε για ακόμα μία φορά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους. Μάλιστα ανακοίνωσε πως εκπρόσωποί της θα μεταβούν στην Αθήνα την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Επίσης, «ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να σεβασθεί τη βούληση του ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως της συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο ελληνικός λαός».

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία διά του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη κατά παντός υπευθύνου που εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών και έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, όπως και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Στη μήνυση γίνεται λόγος για την αναφορά του τέως υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο (20.10.2018) ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στη χώρα μας και τα Σκόπια. Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίζεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ αναφέρεται ότι μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος των δύο εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, από τις εν λόγω αναφορές των τέως υπουργών «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή του ελληνικού Κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσαν συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της συνθήκης των Πρεσπών, το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα Κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

kalimnos

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot