Η επιστήμη έχει αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια συνομιλία με ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.
Αν ξεκινάτε το καμάκι ρωτώντας το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει «Θα μου χαρίσεις το ονοματάκι σου;» ήρθε η ώρα να αλλάξετε τρόπο προσέγγισης.
Η επιστήμη έχει αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια συνομιλία με ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει σύμφωνα και με το thetoc.gr.Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να μιλήσουν σε κάποιον που τους ενδιαφέρει για πρώτη φορά είναι μία από τις πιο δύσκολες εμπειρίες της ζωής τους.Αυτό το αίσθημα που νιώθεις το στομάχι σου ανακατεμένο, τα πόδια σου να κόβονται και τα λόγια να μην βγαίνουν από το στόμα;
Η επιστήμη αποφάσισε να κάνει μια έρευνα για να βοηθήσει τους απανταχού singles.
Πρόκειται για την έρευνα του ψυχολόγου Chris L. Kleinke, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστημίο της Αλάσκας και ζήτησε από 600 άτομα (γυναίκες και άνδρες) να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των τριών παρακατω τρόπων προσέγγισης κάποιου που τους ενδιαφέρει.
Οι τρεις τρόποι προσέγγισης
• Με ατάκες – κλισέ του τύπου: «Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπάμπάς σου, γιατί είσαι πολύ γλυκιά», «Κάπου σε έχω ξαναδεί. Εσύ δεν είσαι το κορίτσι στα όνειρα μου;», «θα μου χαρίσεις το ονοματάκι σου», «αχ και να ήμουν το μπλουζάκι σου ν’ αγγίζω το κορμί σου!» κ.λπ.
• Με απλές ερωτήσεις που δείχνουν ενδιαφέρον όπως «Τι γνώμη έχεις για αυτό το συγκρότημα;» ή «Τι ομάδα είσαι;»
• Με άμεση προσέγγιση όπως «Είσαι όμορφη- ος. Μπορώ να σε κεράσω ένα ποτό;».
Τα αποτελέσματα
Οι απαντήσεις ήταν διαφορετικές ανάλογα με το φύλο. Ενώ οι άνδρες της μελέτης προτιμούσαν την πιο άμεση προσέγγιση, ενώ οι γυναίκες τις γενικές ερωτήσεις που δεν τις έφερναν σε δύσκολη θέση.
Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι ελάχιστοι από τους ερωτώμενους απάντησαν ότι προτιμούν τις ατάκες κλισέ.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι ατάκες κλισέ εξακολουθούν να υπάρχουν, έστω και σε μικρή έκταση, επειδή «ενισχύονται από δημοφιλή βιβλία και περιοδικά τα οποία υπερβάλουν σχετικά με το επιτυχημένο καμάκι που συμβαίνει πραγματικά στην πραγματική ζωή».
Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης είναι οι απλές ερωτήσεις ενδιαφέροντος.
Το πλεονέκτημα σε αυτές είναι ότι είναι ένα αβλαβές και λιγότερο απειλητικό τρόπο προσέγγισης κάποιους, καταλήγει η μελέτη.