Πώς να διαχειριστείς έναν ανασφαλή σύντροφο

Μάιος 09, 2018
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετωπίζει κανείς σε μία σχέση είναι η ανασφάλεια.
Το να ζηλεύεις τον σύντροφό σου είναι μία φυσιολογική αντίδραση αν συμβαίνει πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια. Όταν όμως η ζήλια αγγίζει ένα ανθυγιεινό επίπεδο έχει ως αποτέλεσμα να εξαντλεί και τις δύο πλευρές. Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην φυσιολογική και την εμμονική ζήλια και γι αυτό είναι σημαντικό να ελέγχεις μία κατάσταση προτού ξεπεράσει τα όρια.
Αν για παράδειγμα νιώθεις ότι ο σύντροφός σου επιζητεί διαρκώς επιβεβαίωση, σου ζητάει να είσαι μόνη παρά να βρίσκεσαι με τους φίλους σου και κοιτάζει διαρκώς το κινητό σου τότε είναι μία καλή ευκαιρία να αναθεωρήσεις τη σχέση σου. Παρόλο που ορισμένοι άνθρωποι προσπαθούν μέσω της κτητικότητας να κρατήσουν τον σύντροφό τους, στην πραγματικότητα μία τέτοια συμπεριφορά καταφέρνει να διαλύσει τη σχέση τους. Διάβασε παρακάτω έξι συμβουλές για να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι στο μέλλον έναν ανασφαλή σύντροφο.
Κάνε μία συζήτηση
Η χρονική στιγμή που θα επιλέξεις να κάνεις μία συζήτηση με τον σύντροφό σου έχει ιδιαίτερη σημασία. Το να γίνει όμως ακριβώς τη στιγμή που θα δείξει μία από τις παραπάνω συμπεριφορές δεν είναι αυτό που θα σου δώσει τη λύση. Δώσε λίγο χρόνο και στους δυο σας και συζητείστε όταν θα υπάρχει λιγότερη ένταση μεταξύ σας.
Αναζητήστε μαζί την αιτία πίσω από το πρόβλημα
Συνήθως πίσω μία εμμονική συμπεριφορά κρύβεται πάντα μία αιτία και γι αυτό το λόγο αξίζει να εμβαθύνετε στο πρόβλημα μαζί. Τις περισσότερες φορές η ζήλια προέρχεται από την ανασφάλεια το οποίο είναι κάτι που μπορείς να αντιμετωπίσεις μόνο αν το χειριστείς μαζί με τον σύντροφό σου. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να υποτιμήσεις τους φόβους του. Συζήτησε ήρεμα μαζί του για το πώς νιώθει και τον λόγο που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.
Βρες τρόπους να το αντιμετωπίσεις
Από ένα τρέξιμο στο πάρκο μέχρι μαθήματα yoga, βρες τρόπους για να διοχετεύσεις αυτή την ενέργεια και ζήτησε από τον σύντροφό σου να έρθει μαζί σου. Όχι μόνο θα τον βοηθήσεις να θεραπεύσει το άγχος του αλλά θα του επιβεβαιώσεις και το πόσο νοιάζεσαι για εκείνον.
Δείχνε συχνά την στοργή σου
Ένας τρόπος για να διαχειριστείς την ανασφάλεια του συντρόφου σου είναι να του δείξεις πόσο νοιάζεσαι για εκείνον. Καθησύχασε τον ότι η σχέση σας είναι δυνατή με τρυφερά λόγια, βλέμματα και σωματική επαφή.
Θέσε τα όρια στη σχέση
Το να θέσετε από κοινού κάποιους βασικούς κανόνες που θα ακολουθείτε και οι δύο αποτελεί τα θεμέλια μίας υγιούς σχέσης. Τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου πρέπει να γνωρίζετε τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε άνετα και τι όχι.
Δώσε χρόνο
Το συναίσθημα της ζήλιας δεν εξαφανίζεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Αντιθέτως απαιτεί συνεχή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Αν δεν δώσεις χρόνο στην λύση του προβλήματος τότε το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή θα επανέλθει. Στην περίπτωση όμως που η ζήλια δεν υποχωρήσει θα πρέπει να αξιολογήσεις ξανά το αν θέλεις να βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση. Να θυμάσαι πάντα πως η ζήλια δεν αποτελεί ποτέ δικαιολογία για να ελέγχει κάποιος τη ζωή σου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot