Η πιο νόστιμη σκυλο-λιχουδιά από το doggrin.gr!!
Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι φύτρο σιταριού
1/4 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου*
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μήλου, χωρίς ζάχαρη
1/2 κούπα ζωμό βοδινού κρέατος
Συνταγή barbecue sauce : 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας, και 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε barbecue sauce του εμπορίου χωρίς ζάχαρη.
Συστατικά για γλασάρισμα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας barbecue sauce
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι σιταριού, με τη βρώμη και το φύτρο σιταριού ώστε να ενωθούν. Έπειτα ρίξτε το μείγμα του μπάρμπεκιου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, μήλου και τον ζωμό κρέατος μαζί. Ανοίξτε τη ζύμη έως 3εκατ.πάχος για να ψηθούν εύκολα.
Κόψτε τα σκυλομπισκότα στο αγαπημένο σας σχήμα.
Ψεκάστε ελαφρά με σπρέι αντικολλητικό το ταψί σας.
Ψήστε για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και έπειτα αποθηκεύστε τα σ ένα γυάλινο βάζο.
Για γλασάρισμα barbecue : Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό και τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια, αλείψτε από πάνω τα μπισκοτάκια! (πριν το ψήσιμο).
Αποθήκευση: Διατηρούνται στο ψυγείο για 2εβδομάδες και στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.
Καλή επιτυχία!!