Η αλήθεια είναι ότι δε βάζω πολλά hashtags στο instagram - πόσο μάλλον στο facebook. Μεταξύ μας, όμως, τώρα βλέπω κι εσάς που του δίνετε και καταλαβαίνει. Xαμός με τα κλασικά hashtags, άλλες τόσες επινοήσεις, άπειρα inside jokes, άντε και μερικά περιττά κι αχρείαστα.
Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο αυτό το θολό τοπίο των hashtags με ένα άρθρο από το yolo.gr:
Να τα χρησιμοποιείς όταν είναι ...
1. Trending phrases. Δεν το επικροτώ, αλλά έστω ότι βγάζεις φωτογραφία με το που ξυπνάς, ε να μη βάλεις ένα #Iwokeuplikethis;
2. Σε κατηγορίες. Σαν να λέμε #gingergirls ή #dogsofinstagram. Εξαρτάται από τη φωτογραφία, αλλά όταν πας να βάλεις ένα hashtag κι εσύ, μην κάνεις του κεφαλιού σου. Δες τι σου προτείνει και το ίδιο το instagram!
3. Σύντομες φράσεις. Μια στάλα από pop culture, σαν να λέμε #sexandthecity αν θεωρείς ότι για το ντύσιμο σου στη φωτογραφία έχεις εμπνευστεί από την αγαπημένη μας Carrie Bradshaw.
4. Με χαρακτηριστικά ονόματα. Το αγαπημένο σου εστιατόριο, ένα club, ένα διάσημο καφέ, ο γάμος της κολλητής σου, το Παρίσι, ένα event στην πόλη σου ή την παρέα σου. Βλέπε #katerinasbachelorparty
Να μην τα χρησιμοποιείς όταν είναι ...
1. Μεγάλη πρόταση. Ούτε κενά, ούτε τίποτα; Βάλε μια παυλίτσα, βάλε κάτι κι εσύ.
2. Το προφανές. Άσε τα #dinner, #launch, #coffeewithmymother, #holidayswithmyspecialboyfriend. Ζόρισε λίγο τη φαντασία σου κι εσύ!
3. Άσχετα πράγματα. Τύπου ένα hashtag για τον Bradley Cooper στη φωτογραφία που φιλιέσαι με το αγόρι σου, πόσο άκυρο; Μην το γελάς, έχουμε δει πολλά απίστευτα.