Εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απατής κατ΄ εξακολούθηση, σχετικά με πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, μιας 59χρονης υπεύθυνης ταξιδιωτικού γραφείου στην Αττική, μιας 21χρονης και ενός 26χρονου από τη Γεωργία.
Το ύψος της οικονομικής απάτης από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τα οποία, σε δεκάδες περιπτώσεις, έγινε πώληση αεροπορικών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου, με τη χρήση κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών. Ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας, για την περαιτέρω διερεύνηση των στοιχείων που προέκυψαν. Από την έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών ατόμων στην υπόθεση και προσδιορίστηκε ο τόπος κατοικίας τους.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η 59χρονη, ως υπεύθυνη ταξιδιωτικού γραφείου, προέβαινε σε πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, εισπράττοντας από πελάτες το πλήρες χρηματικό αντίτιμο, και το ίδιο εισιτήριο αγόραζαν διαδικτυακά οι δύο συνεργοί της, με τη χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών, χρεώνοντας τον πραγματικό κάτοχο εν αγνοία του.
Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και διενεργήσαν έρευνες στις οικίες και στους χώρους εργασίας των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά τους.
Από τη μέχρι σήμερα αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις πώλησης εισιτηρίων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί με χρήση κλεμμένων στοιχείων καρτών πληρωμής, ενώ διερευνώνται περισσότερες από εκατόν έντεκα περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, εξετάζονται ενδεχόμενες φορολογικές παραβάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των εμπλεκομένων και σε άλλες παρόμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Σημειώνεται ακόμα, ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την ψηφιακή πλατφόρμα του Perseuss (Παγκόσμια Κοινότητα Αεροπορικών Εταιρειών για την καταπολέμηση των απατών), μέσω της οποίας οι αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες όλο το 24ωρο, σχετικά με παράνομη δραστηριότητα που αφορά στη χρήση όλων των τύπων καρτών πληρωμής. Παράλληλα, για τη διεξαγωγή κοινών ερευνών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με Europol/Interpol/Ameripol.