Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. Βούτυρο Lurpak
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κοφτές κανέλα
γαρίφαλο σκόνη στη μύτη του κουταλιού
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρίφαλο.
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα χαράζετε στη μέση. Αλείφετε την επιφάνεια του κάθε φύλλου με βούτυρο, πασπαλίζετε με την κανελοζάχαρη και τυλίγετε το κάθε φύλλο σε 2 σφιχτά ρολάκια, τα οποία τοποθετείτε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια τους με βούτυρο.
Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Tips
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση οποιοδήποτε τριμμένο ξηρό καρπό.
olivemagazine.gr